…de les nenes, dels nens

Em sento feliç en el teu càlid ventre, em gronxes, em parrupes, m’alimentes, em cuides. Tinc oxigen, tinc aliments, tinc amor, m’arriben onades d’alegria, d’il·lusió, de tendresa, rialles, xiuxiuejos, cants, de vegades sentiments aïrats, contrariats, ira, ràbia, presses, enveja, una cosa que avui en diuen estrès, deliris de grandesa, ànsia de consum fins i tot per a mi, ja abans de néixer, vestits, roba, cotxe, bressol, joguines, colònia, tota classe d’estris i artilugis… Jo necessito el llit, i la llet, l’amor, el calor, i l’olor de la meva mare, el temps dels meus pares, tranquil·litat i assossec al meu voltant, i un món en pau.

Necessito dir com, a on i amb qui vull néixer. No desitjo un naixement anestesiat i instrumentat sense necessitat. Desitjo que atenguin el meu plor, que m’agafin en braços, que m’acurruquin, que em continguin, i des d’aquí extendré les meves ales, aixecaré el vol i m’enlairaré.

A més, recordeu que no vinc sol/a, en aquest viatge venim molts nens/es, amb la mateixa roba i les mateixes necessitats, ens agradarà créixer i aprendre moltes coses. Desitjaríem en complir un, dos, deu o cent anys, donar-nos les mans i cantant envoltar el món. Creieu que serà possible?

Venim teixint un somni. Teixidors de somnis. Quantes filosofies ens tindreu preparades per convèncer-nos que no podrà ser! Destructors de somnis.

Desitgem que es reuneixin professionals de tot el món, mares i pares, per obrir nous camins, per a què tots els nadons puguem néixer, créixer, viure i morir d’una manera més joiosa, digna i transformadora.

Ens esforcem per entregar-vos un món on la intel·ligència es conciliï amb la consciència. La ciència amb l’art. Allò tangible amb allò intangible. Un món on instint, intuïció, lògica i raó cavalquin juntes. Un món on la natura, la humanitat i la cultura, els seus valors, judicis i principis i la filosofia es trobin. Un món on l’ecologia no sigui un ens abstracte. Un món en funció de la humanitat i no de l’economia d’uns pocs.

Aquest Congrés és una invitació per als qui confien en què després d’avui hi ha un demà, en què el futur és dels nens i les nenes i treballen per a ells. Per als qui creuen en els somnis. Pels qui viuen, caminen i animen l’esperança de crear un món millor, un món que avui és solsament un somni, una utopia.

Invitació al II Congrés Internacional de part i naixement a casa, Manresa 2003

.

congrés-2003